Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Δύο δράσεις για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών διοργανώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής του Συλλογικού Προγραμματισμού – Εσωτερικής Αξιολόγησης (Αυτοαξιολόγησης) του έργου της σχολικής μονάδας.

Συγκεκριμένα:

Α. Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου συνάντηση με τον κλινικό ψυχολόγο του κέντρου Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ», κ. Ανδρέα Βουρλιόγκα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν 25 εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι οποίοι εξέφρασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τους μαθητές τους κατά τη διάρκεια της διδακτικής διαδικασίας στην τάξη και αναφέρθηκαν σε συχνές παραβατικές συμπεριφορές μαθητών, τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν.

Ο κ. Βουρλιόγκας αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές και, μέσα από παραδείγματα, πρότεινε τρόπους, που θα βοηθήσουν στην οριοθέτηση των μαθητών και στην άσκηση του ελέγχου της τάξης από τους εκπαιδευτικούς. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο να μπορούν οι καθηγητές να κατανοούν τους μαθητές τους, καθώς η ιδιαίτερη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλεται στις δυσκολίες που βιώνουν μέσα στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Επιπλέον έγινε σαφές σε όλους πως είναι απαραίτητη η καλή διάθεση των εκπαιδευτικών στην τάξη, καθώς και η σωστή προετοιμασία του μαθήματος, έτσι ώστε η διδασκαλία να είναι ποιοτική και ευχάριστη.

Β. Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, κατά τη διάρκεια της 4ης διδακτικής ώρας πραγματοποιήθηκε, στον χώρο του σχολείου, συνάντηση αντιπροσωπείας μαθητών των 5 τμημάτων της Α’ τάξης με εκπαιδευτικούς και την ψυχολόγο του σχολείου, κα Άννα Καλύβα. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να εκφράσουν τα προβλήματα σχέσεων που αντιμετωπίζουν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους καθηγητές τους.

© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ