Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, κατά την 4η διδακτική ώρα, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ενημερωτική-συμβουλευτική συνάντηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες Α’ και Β’ τάξης με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά με παράταση χρόνου. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι μαθητές να ενισχυθούν στην προσπάθειά τους και να ετοιμαστούν κατάλληλα για την προφορική εξέταση και την εξέταση με παράταση χρόνου κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Παρουσιάστηκαν σύντομα οι διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες και συμβουλές. Πολύ ευχάριστο θεωρήθηκε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς το γεγονός ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και έγιναν αρκετές ερωτήσεις, που επέτρεψαν την ανάπτυξη διαλόγου προκειμένου να απαντηθούν οι απορίες των μαθητών.

Η ενημέρωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας «Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε» (άξονας 1: διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση) με στόχο την ενίσχυση της εμπλοκής του μαθητικού πληθυσμού στις διαδικασίες μάθησης και αξιολόγησης, καθώς και στις δράσεις της σχολικής μονάδας. Έχουν προηγηθεί ενημερώσεις όλων των μαθητών ανά τάξη για θέματα φοίτησης, αξιολόγησης, την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, κ.λπ. καθώς και η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Γ’ τάξης, στους οποίους δόθηκαν οδηγίες και υποστήριξη για τις πανελλαδικές εξετάσεις.  Με τη συγκεκριμένη δράση ασχολούνται οι εκπαιδευτικοί Κώστογλου Χρήστος, ΠΕ90, Λάρδα Ελευθερία ΠΕ82, Ντάβος Κωνσταντίνος ΠΕ82, Παπαγεωργοπούλου Ζέτα, ΠΕ02.

© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ