Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας στην 17η συνάντηση μαθητικής δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ με την θεατρική παράσταση «Το Κύμα» που ανέβηκε στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά της διασχολικής ομάδας του 1ου ΓΕ.Λ.-4ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής & 1ου ΕΠΑ.Λ.-2ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής! Ένα μεγάλο μπράβο στην θεατρολόγο του Δήμου κα Αθανασοπούλου και φυσικά σε όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή (Ένωση Γονέων-Σύλλογοι Γονέων-Τμήμα Παιδείας του Δήμου-εκπαιδευτικοί). Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Μυλωνάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Ενδυνάμωσης και ΑμεΑ κα Γάκη, ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Γουργούλης, ο Αντιδήμαρχος Άθλησης, Ευεξίας και Ενεργού Τρόπου Ζωής κ. Διακογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Ζωοφιλίας κ. Καράτζαλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικής Ανάπτυξης, Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Προώθησης της Δημιουργικότητας κ. Ξενάκης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής & Εντεταλμένη Σύμβουλος Δομών (Κ.Α.Π.Η., Δημοτικά Ιατρεία) κα Νικολούλια, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νεότητας & της γειτονιάς του Αγίου Ιωάννη κ. Νάνης, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Σταθόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα» κ. Αντωνίου, η Προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας κα Τζανή, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ. Μπαλάσκας, ο Διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ. Σεγκούνας, η υποδιευθύντρια του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κα Ταράτσα, ο πρώην Διευθυντής του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ. Αναστασίου, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κα Βαζούρα, μέλη των Συλλόγων Γονέων του 1ου και 4ου ΓΕ.Λ. (κ. Βοζίκης, κα Μπιλιάνη, κα Σαραντοπούλου, κα Γεωργοπούλου, κα Χαρτά, κα Γρηγοριάδου) και φυσικά πάρα πολλοί δημότες (αν ξεχάσαμε να αναφέρουμε κάποιον δεν έγινε εσκεμμένα).

Και του χρόνου με υγεία!

********************************************************************************

Διασχολική Ομάδα 1ου – 4ου ΓΕΛ & 1ου – 2ου ΕΠΑΛ

Τίτλος: Το Κύμα

Διδασκαλία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αθανασοπούλου Σοφία

Συγγραφέας: Ρόμπινετ Τζόζεφ & Τζόουνς Ρον

Μετάφραση: Μπελιές Ερρίκος

Μουσική επιμέλεια: Η θεατρική ομάδα

Κοστούμια-Σκηνικά: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ & 4ου ΓΕΛ

Σχεδιασμός Λογοτύπου: Τσάγκα Δέσποινα

Έργο με ξεκάθαρο αντιφασιστικό μήνυμα που πραγματεύεται τη διεξαγωγή ενός πραγματικού πειράματος στο Λύκειο Κάμπερλι της Καλιφόρνια το 1967. Ο καθηγητής Ιστορίας, με στόχο να αποδείξει ότι οι άνθρωποι μετατρέπονται εύκολα σε όχλο που μπορεί να χειραγωγηθεί, αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη και οι μαθητές τον ρόλο των ακολούθων του. Οι τελευταίοι πειθαρχούν με χαρά σε μια σειρά κανόνων συμπεριφοράς, ονοματίζουν την μικρή κοινωνία τους ως “Το Κύμα”, φορούν ένα είδος ενιαίας στολής, επινοούν έναν κοινό χαιρετισμό, φιλοτεχνούν ένα διακριτικό σήμα και μαθαίνουν τελικά να αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλο ως μέλη μιας εκλεκτής ομάδας. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού.

Συμμετέχουν: Βρανάκη Σταυριάνα (Τζίτζη), Γόνη Φαίδρα (κα Τζόουνς), Δημητρίου Μελίνα (Εύα), Μπεκιάρη Αγάπη (Νταίζη), Παπαδόπουλος Κρίτων (Νόρμαν), Παπαδόπουλος Χρήστος (Νταγκ, Διευθυντής Λυκείου), Πολίτης Κωσταντίνος (Έντι, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων), Σαράντου Κυριακή (κα Μπέικερ), Τριανταφύλλου Αγγελική (Μαρία), Τσάγκα Δέσποινα (Αλήν).

© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ