Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 οι μαθητές του τμήματος Α2, με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς Ασπασία Παπαναστασίου και Μαρία Τσιούρη, επισκέφτηκαν τον καλλιτεχνικό εργαστηριακό χώρο έρευνας Sektor30 στον Νέο Κόσμο για να συμμετάσχουν σε Εργαστήριο Χαρακτικής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση. Τους υποδέχτηκαν οι ζωγράφοι-χαράκτες Αριστέα Χαρωνίτη και Μιλτιάδης Πεταλάς και ταξιθέτες του Ιδρύματος Ωνάση. Οι οικοδεσπότες τούς μίλησαν για την ιστορία της χαρακτικής τέχνης και τους έδειξαν όλη τη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου, από το προσχέδιο έως το τύπωμα. Μετά, οι μαθητές μας έπιασαν στα χέρια τους ριζόχαρτα, καρμπόν, μαρκαδόρους νερού και μεταλλικά πλακίδια και δημιούργησαν σε μονοτυπία το δικό τους πρωτόγραμμα που τύπωσαν σε ιαπωνικό χαρτί.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία, σκαρπέλο και γούζες έφτιαξαν τη δική τους υψιτυπία. Στην υψιτυπία τα σημεία που τυπώνονται είναι εκείνα που εξέχουν από την πλάκα.  Οι μαθητές μας αφαίρεσαν, χαράσσοντας από την επιφάνεια, τα σημεία που ήθελαν να βγουν άσπρα. Τα έργα τους συγκεντρώθηκαν και δημιουργήθηκε ένα συλλογικό τύπωμα, ενθύμιο της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα Βίκυ Γεροντοπούλου, Ιστορικό Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπεύθυνη της Ωνασείου Βιβλιοθήκης που έδωσε το παρών στο Εργαστήριό μας.

© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ