Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Το Δίκτυο «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου (ΣΗ.ΜΑ. –Α.Ε.Π.)»  αποτελεί την εξέλιξη του Δικτύου Εκπαιδευτικών με τίτλο «Είμαι Παιδί: Υπάρχω – Αισθάνομαι –Διεκδικώ», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ComeniusRegio της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας 2013 – 2015 και διακρίθηκε χάρη στις δράσεις του. Αντλεί από την εμπειρία του προηγούμενου Δικτύου καθώς και από τις καλές πρακτικές που προκύπτουν από τη σύμπραξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ComeniusRegio της Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του EuropeanSchoolnet «ΕνΔυναμώνω – Enable» με στόχο την οικοδόμηση γνώσεων και την ενίσχυση της συλλογικής ικανότητας ανάπτυξης και αλλαγής (capacitybuilding) των μελών της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας (http://simaaep.sites.sch.gr/) .

Το σχολείο μας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Δίκτυο ΣΗ.ΜΑ. Α.Ε.Π. Φέτος, η κύρια δράση μας υλοποιήθηκε από δύο  εκπαιδευτικούς, την Ασπασία Παπαναστασίου και την Έλενα Ζούρου, φιλολόγους, στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών σε δύο φάσεις, συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών.  Είχε ως θέμα το κινητό τηλέφωνο.

Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε στην τάξη του τμήματος Α3, σε τρεις (3) διδακτικές ώρες. Εκεί διεξήχθη συζήτηση για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της χρήσης του κινητού τηλεφώνου και σχολιάστηκαν δύο ολιγόλεπτα σχετικά βίντεο.  Στο τέλος, οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους με παραγωγή λόγου.

Η δεύτερη φάση έλαβε χώρα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (https://www.emst.gr/exhibitions/dan-perjovschi-the-long-wall-report#press), όπου οι μαθητές του τμήματος Α3, αφού μελέτησαν την τοιχογραφία του ρουμάνου καλλιτέχνη DanPerjovschi,  στην οποία καυτηριάζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την συμπλήρωσαν δημιουργικά με τα δικά τους έργα.

Τέλος, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στους φιλόξενους χώρους του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων, στο Άλσος Συγγρού παρουσιάστηκε η δράση του σχολείου μας ενώπιον επισήμων και μελών του Δικτύου από δύο μαθήτριες του Α3, την Ιωάννα Κομιανού και την Καντρία Χοσνάου υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Ασπασίας Παπαναστασίου.

Ελπίζουμε πως η συνεργασία αυτή του σχολείου μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον διευρυμένη και με άλλες γόνιμες δράσεις.

© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ