Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Ολοκληρώθηκε η 16η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στην οποία το σχολείο μας συμμετείχε δυναμικά με:

  • εκδήλωση παρουσίασης δράσεων στις 15/05, 
  • συμμετοχή σε εκδήλωση παρουσίασης παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 13/05, 
  • έκθεση εικαστικών έργων και τεχνημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνάντησης, 

ενώ παράλληλα λειτούργησε και ως χώρος εκδηλώσεων και εκθέσεων για άλλα σχολεία του Δήμου.
Η 16η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας είχε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  και των πολιτών της Αγίας Παρασκευής. Ήταν αφιερωμένη στη Ειδική Αγωγή και στα άτομα με αναπηρίες, στην αποδοχή και στο δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση.

Η συμμετοχή του σχολείου μας αναλυτικά:
α. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 13/05 από τη χορευτική ομάδα, με υπεύθυνο τον κ. Κώστα Τσάγγα, ΠΕ11.
β. Διοργάνωση εκδήλωσης στο αμφιθέατρο στις 15/05 με παρουσιάσεις δράσεων που αναπτύχθηκαν στη σχολική μονάδα κατά το σχ. έτος 2022-23. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Έξω από τους τοίχους: προβάλλοντας το σχολείο στην τοπική κοινωνία”. Στο πρώτο μέρος της παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές και στο δεύτερο δράσεις και προγράμματα που αναπτύχθηκαν στο σχολείο κατά το τρέχον σχολικό έτος, ως εξής:

Οι δράσεις αναπτύχθηκαν και καταγράφηκαν προκειμένου να αποτελέσουν καλές πρακτικές για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και όχι μόνο, στο πλαίσιο του σχεδίου «Από τον μαυροπίνακα στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας» (εφαρμογή διαθεματικών και ομαδοσυνεργατικών πρακτικών, δράσεων συνδιδασκαλίας και/ή ετεροπαρατήρησης και αξιοποίησης ΤΠΕ).

Παρουσιάστηκαν δράσεις και προγράμματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο α. μαθημάτων (Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων, Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία), β. εγκεκριμένων προγραμμάτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων), γ. άλλων προγραμμάτων («Προασπίζομαι τη Δημοκρατία», “Πρόγραμμα Υιοθεσίας Πλοίου – Adopt-a-Ship”, πρόγραμμα διδακτικών επισκέψεων στο πλαίσιο των Θρησκευτικών),  δ. ευαισθητοποίησης και προαγωγής της υγείας, και ε. αλληλεγγύης («Το σχολείο μας, αλληλέγγυο», δράση των μαθητικών κοινοτήτων).


Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι του Δήμου και της Ένωσης Γονέων, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θόδωρος Μπουρλιάσκος, η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Β Αθήνας, Βαρβάρα Πετρίδου, οι οποίοι επέδωσαν επαίνους σε όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

γ. Έκθεση δημιουργιών μαθητών μας στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου:

  1. Τεχνήματα που έγιναν στο πλαίσιο της ΖΔΔ «Η τέχνη μέσα από την ανακύκλωση»
  2. Εκτυπωμένα phototexts (συμμετοχή της ομάδας Βιβλιοθήκης στο πρόγραμμα Erasmus+ Short Forms Beyond Borders-ΕΚΠΑ).
© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ