Παπαφλέσσα 17, 153 41 Αγία Παρασκευή Αττικής | Τηλέφωνο: 210 6523968|email: mail@1epal-ag-parask.att.sch.gr

Η παρουσία των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής στην 17η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή στη θεατρική παράσταση «Το Κύμα». Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου (Νεαπόλεως 7) θα είμαστε όλοι εκεί!

********************************************************************

Διασχολική Ομάδα 1ου – 4ου ΓΕΛ & 1ου – 2ου ΕΠΑΛ

Τίτλος: Το Κύμα

Διδασκαλία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αθανασοπούλου Σοφία

Συγγραφέας: Ρόμπινετ Τζόζεφ & Τζόουνς Ρον

Μετάφραση: Μπελιές Ερρίκος

Μουσική επιμέλεια: Η θεατρική ομάδα

Κοστούμια-Σκηνικά: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ & 4ου ΓΕΛ

Σχεδιασμός Λογοτύπου: Τσάγκα Δέσποινα

Έργο με ξεκάθαρο αντιφασιστικό μήνυμα που πραγματεύεται τη διεξαγωγή ενός πραγματικού πειράματος στο Λύκειο Κάμπερλι της Καλιφόρνια το 1967. Ο καθηγητής Ιστορίας, με στόχο να αποδείξει ότι οι άνθρωποι μετατρέπονται εύκολα σε όχλο που μπορεί να χειραγωγηθεί, αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη και οι μαθητές τον ρόλο των ακολούθων του. Οι τελευταίοι πειθαρχούν με χαρά σε μια σειρά κανόνων συμπεριφοράς, ονοματίζουν την μικρή κοινωνία τους ως “Το Κύμα”, φορούν ένα είδος ενιαίας στολής, επινοούν έναν κοινό χαιρετισμό, φιλοτεχνούν ένα διακριτικό σήμα και μαθαίνουν τελικά να αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλο ως μέλη μιας εκλεκτής ομάδας. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και, χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού.

Συμμετέχουν: Βρανάκη Σταυριάνα (Τζίτζη), Γόνη Φαίδρα (κα Τζόουνς), Δημητρίου Μελίνα (Εύα), Μπεκιάρη Αγάπη (Νταίζη), Παπαδόπουλος Κρίτων (Νόρμαν), Παπαδόπουλος Χρήστος (Νταγκ, Διευθυντής Λυκείου), Πολίτης Κωσταντίνος (Έντι, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων), Σαράντου Κυριακή (κα Μπέικερ), Τριανταφύλλου Αγγελική (Μαρία), Τσάγκα Δέσποινα (Αλήν).

© 2018-2024 | ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΧΕΔΙΑΣΗ: ΛΙΑΧΝΗ ΑΝΝΑ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ | 2023-2024 ΑΝΑΝΕΩΣΗ : ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΝΤΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ